Volgende activiteiten:

 

  • 27 maart 2019:

Culinair - sessie 2

 

 

  • 30 maart 2019:

Proefavond maart

 

 

 

Kalender:

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Welkom

 

Het Genootschap van de Pot v.z.w. is een lokale biervereniging die zich inzet voor het behoud van de Belgische biercultuur. Reeds in 1987 werden onze eerste bierfeesten ingericht door het Geno(o)tschap van de pot. Dit evenement duurde slechts één namiddag. Tijdens de daaropvolgende edities werd het festival uitgebreid tot een volledig weekend. 

Gedurende een aantal jaren is het Geno(o)tschap wat minder actief geweest. 
We hebben nu maandelijkse bierproefavonden waar nieuwe bieren of speciale thema's behandeld worden.
Soms nodigen we ook een brouwer uit om zijn brouwerij en zijn bieren voor te stellen.
Regelmatig zijn er ook uitstappen.

Tot en met 2018 hebben wij 25 edities van Het Weekend der Belgische Bieren georganiseerd, wij hebben dit telkens met heel veel inzet en overgave gedaan om onze bezoekers van het betere gerstenat te voorzien.
 
In 2019 zullen wij enkel het Bierfest op het Shopping Park in Olen organiseren.Op onze bierweekenden hadden we steeds een ruim bieraanbod waaronder: 

  • Trappisten (alle gewone bieren, hun tafelbieren, alsook trappistenaperitieven)
  • Lambiek, geuze en krieken
  • Waalse bieren
  • Microbrouwerijen
  • Eigen festivalbier

Sinds 2008 hadden we ook ons "BIEREILAND" Daar kon je terecht voor niet minder dan 16 verschillende bieren van't vat. Dit initiatief kende veel succes! Wij hadden dit in de loop der jaren uitgebreid naar 25 bieren van't vat en met als klap op de vuurpijl on 2017 maar liefst 30 bieren van't vat en dit naar aanleiding van ons 30 jarig bestaan.


We hebben eveneens verschillende jaren gewerkt met gastlanden waarvan telkens enkele speciale bieren op de kaart geplaatst werden. Op deze manier kwamen onder meer Duitsland, Frankrijk en Luxemburg reeds aan bod. 

We zijn er trots op dat we regelmatig bezoekers van verschillende nationaliteiten mochten verwelkomen. (Niet enkel Belgen en Nederlanders maar ook Britten, Amerikanen, Duitsers, Finnen en zelfs een enkele keer Maleisiërs en Australiërs.)

Vanaf 2009 maakt het Genootschap van de Pot ook deel uit van de nationale bierconsumentenvereniging Zythos v.z.w.
Zythos v.z.w. zelf is dan weer lid van EBCU.
De EBCU is nu een federatie van nationale bierconsumenten organisaties uit de volgende landen: België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. Zij vertegenwoordigt 130.000 georganiseerde bierconsumenten.